sábado, 1 de marzo de 2003

Exposición SANTI MORATÓ. Sitges


REFLÈXES DE SANTI MORATÓ A PAU D'ARARA.

La galeria de arts aplicades Pau d'Arara ofereix en el seu espai d'exposició l'obra de Santi Morató, artista nascut a Castelví de la Marca. Reflèxes és el títol generic d'aquesta mostra que reunieix treballs sobre diversos suports emtre els que destaca la utilizació de resines sintètiques que contenen imatges del cos humà.

Format a l'escola Massana de Barcelona Santi Morató s'especialitzá en les tècniques de gravat i procediments pictòrics, ha participat en tallers de teatre i ha realizat un curso de motllos en guix a l'escola Arsenal. Ha col.laborat amb l'Institut d'Estudis Penedesencs realizant les il.lustracions dels premis literaris Sant Jordi 1988. Santi Morató ha traballat durant els darrers tres anys en el taller d'escultura i cerámica de Julio Bonobasa. La seva activitat artística s'ha vist reconeguda en diversas mencions en certàmens de pintura i escultura (jove pintura Galeria Anquinís de Reus 2000) i també ha estat un dels fundadors de l'associació T-45 de Barcelona. Darrerament ha participat en la II Bienal d'art de San Pere de Riudebitlles 2002 i ha estat primer premi de ceràmica en la mostra artística de Sant Raimon de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos) en l'edició 2002-2003.

En colaboració amb Xavier Bartumeus i J. L. Padrina van muntar l'exposició "Les Troballes del Dr. Figuerola" a l'espai Agustí Massana del Poble Espanyol de Barcelona, mostra que després es va presentat a la Sala Trinitaris de Vilafranca del Penedès.

Santi Morató ha portat a la Sala d'exposició de Pau d'Arara els darrers treballs artístic que podrien dividir en dues categories, els pictorics i els escultorics. La primera divisió conforma un apartat on la image pictòrica remet als records del viatge a África (Senegal) i conté recursos tècnics que van més enllà de la pintura pròpiament dita, l'additament de fustes i altres materials utilizats a manera de collage en són el resultat d'aquesta recerca. En el segon apartat, l'escultòric, l'artista treballa amb resines sintètiques transparents que contenem imatges fotografiques o trossos de metall.

La superposició i la simultaneïtat d'imatges, així com la delimitació, a voltes superada o transgredida composa un món propi de gran potencial poètic. Les mans o el cos en moviment són dues imatges que l'artista treballa en profunditat.

Així doncs l'obra d'aquest artista penedesenc destil.la la imatge transformant-la en reflex, creant espais de transparència i opacitat, jugant amb les sensacions de liquidesa aqüàtica i solodesa fèrria. I aquí podríem fer una extrapolaciódel treball d'aquest jove artista amb la col.lecció que es conseva al Cau Ferrat en la qual Santiago Rusiñol va voler reunir les fràgils creacions de cristall i vidre amb la contundència dels ferros forjats.

Texto: Isidre Roset i Juan (L'ECO DE SITGES / 8 de març DEL 2003).

http://santimorato.blogspot.com.es/

http://www.zigordisseny.com/project/santi-morato/?lang=es